poleznobg.net
диети

90 дневна диета

90 дневната диета се придържа към принципа на разделното хранене. В четири поредни дни се консумират белтъчини, варива, въглехидрати и плодове като се спазва най-важното правило да не се смесват продукти от различните хранителни групи. Както всяка диета, така и при тази се съблюдава количеството приета храна, единствено салатата е в неограничено количество. Ако в дневният си режим включите и спортни занимания, резултатите няма да закъснеят. През тези 90 дни се повтаря един цикъл на хранене на всеки 4 дни.

Първият ден е белтъчен,вторият се консумират варива,третият въглехидрати и накрая четвъртия е плодов.След това отново се започва с белтъчния ден и т.н.На всеки 29 ден се прави разтоварващ воден ден.За цялата диета има общо 3 водни дни. Храненето е 3 пъти на ден,но ако почувствате глад може да си разделите порциите на 4.

По време на диетата е добре да следите общото си здравословно състояние-кръвно налягане,хемоглобин.Ако имате здравословни проблеми се консултирайте с лекар преди да започнете диетата.

Тайната на отслабването е намаляване на приетите калории,повишаване на физическото натоварване,това от своя страна води до ускоряване скоростта на метаболитните процеси в организма.А това от своя страна води до така мечтаното отслабване. По време на диетата трябва да се внимава и да не се приемат прекалено малко калории.Защото свръхниският енергиен прием,кара тялото да премине в режим на „запас”.Тогава отслабването спира и организма трупа всяка една приета калория.

Първи ден-белтъчен

В белтъчния ден между храненията трябва да има 4ч. Не се хранете след 20ч. Към белтъчините спадат:месо,яйца,риба.

Примерно меню за първия белтъчен ден:

закуска: плод(2 ябълки,2 круши,2 праскови,купичка малини или ягоди и др.) Не трябва да се смесват плодовете от различните групи.

обяд: месо(добре е да е варено или задушено),яйца-2 бр.,млечни продукти.Тук също важи правилото да не се смесват различните групи н-р месо и яйца.Консумирайте салата по време на храненията.Салатата е в неограничено количества.На едно от яденията е добре да изядете филийка хляб и около 300 мл. зеленчуков бульон.

вечеря: Същото като на обяд,но количеството трябва да е наполовина.

варива

IMG_4449[1]Вторият ден са варива. Това са :ориз,боб,грах,царевица.

Примерно меню:

закуска: плодове

обяд: боб,грах,царевица варени с малко мазнина.Позволява се филийка хляб,сабата,бульон.

вечеря:Същото като на обяд,но количеството е наполовина.

въглехидрати

Третият ден е въглехидратен. Към въглехидратите спадат тестените изделия, пиците, спагетите, сладкишите.Въглехидратите са необходими за работата на организма.Чрез тях си набавяме така необходимата енергия, стабилизира се нервната система, подобрява се умствената работа.

Примерно меню:

закуска: плод

обяд: пица с доматен сос,макарони,тестени изделия

вечеря: 1 парче торта или 4 неголеми бисквити по ваш избор или същото количество дребни сладки и задължително 1 лента черен шоколад.

плодове и зеленчуци

Четвъртият ден е плодово-зеленчуков. В този ден се ядат само плодове или зеленчуци.  Може да се прибавят и малко сушени плодове,семена или ядки.

воден ден

29 ден е воден ден.Той е задължително след плодовия ден.По време на цялата диета има само 3 водни дни.