poleznobg.net
здраве

Детоксикация на организма

Детоксикацията представлява премахване на токсичните вещества и прочистване на черния дроб, бъбреците и дебелото черво.
Умора, трудна концентрация, главоболие, хормонален дисбаланс, алергии, подуване, запек, диария, липса на енергия, чести настинки, чупливи нокти и коса и кожни проблеми – това са само част от признаците за натрупване на токсини. 

Детоксикацията в домашни условия е много лесна задача за всеки от нас. Препоръчва се извършването на детокс да се прави поне веднъж в годината. Препоръчително е да си останете вкъщи, докато правите програма за детоксикация, защото първите няколко дни на прочистване могат да предизвикат чувство на слабост и световъртеж.

храни подпомагащи детоксикацията 
Включете в ежедневното си меню повече пресни плодове и зеленчуци. Възползвайте се сезона на свежите зелени салати.  А ако имате достатъчно воля, можете да си направите три седмична разтоварваща вегетарианска диета. Тя ще ви помогне за прочистването на организма, ще окаже положително влияние върху ендокринната, сърдечно-съдовата и нервната система и ще подобри обмяната на веществата, това неизбежно и ще допринесе за стройната ви фигура.  
Друг по-лесен вариант е ежедневната консумация на прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове.
силата на подправките
Подправките като куркума, джинджифил, канела, магданоз имат изумителни детоксикиращи свойства и подпомагат пречистването.
водата
Приемът на достатъчно вода е най-подценявания и пренебрегван детоксиниращ метод. Ние изхвърляме около 2.5 литра вода на ден. Когато настъпи дехидратация, бъбреците не могат ефективно да филтрират кръвта и предават част от работата си на черния дроб.
детокс на черен дроб 
Подправките, които подпомагат прочистването на черния дроб са куркума, розмарин, лют червен пипер, кимион и къри. Намалете кафето и консумирайте поне по 4 ябълки на ден.

детокс на дебело черво
Включва консумацията на сурови плодове, зеленчуци, ядки, семена и кълнове. Чрез изпиване на голямо количество солена вода – тази процедура може да се направи в домашни условия, напълно безплатна е и най-важното много ефективна. Изчиства целия храносмилателен тракт и убива вредните бактерии, паразити и гъбички. За съжаление солената вода измива и полезната микрофлора, затова препоръчвам използване на пробиотик за известно време или включване на пробиотични храни като кисело зеле или ядково мляко.

Кaзвaт, чe бoлecтитe зaпoчвaт в дeбeлoтo чepвo. То ce нapeждa нa тpeтo мяcтo пo зaбoлявaнe oт paĸ. B нeгo тoĸcинитe мoгaт дa пoeмaт двa пътя. Чиcтoтo и здpaвo дeбeлo чepвo eфeĸтивнo eлиминиpa тoĸcинитe. А ако e зaтлaчeнo, пoзвoлявa нa тoĸcинитe дa ce въpнaт oбpaтнo в чepния дpoб и ĸpъвтa.

Детоксикацията ще принесе някои незаменими ползи за нашия организъм, като подсилване на имунната система, подобряване на тонуса и функционирането на храносмилателната система, регулиране на телесното тегло, подобряване на мозъчната дейност и възстановяване на здравия и свеж вид на кожата.