poleznobg.net
здравеизбрани

Джинджифил и лимон-идеалната комбинация

Комбинацията от джинджифил и лимон е доказано мощно средство в борбата с много болести. Джинджифилът има ярко изразени антисептични свойства и заедно с лимона, източник на витамин С успешно се прилага при състояния на вируси и настинки. Съчетанието на двата продукта пречиства кръвта, укрепва имунната система, грижи се за здравето на кожата и подпомага храносмилането.

Джинджифилът е антиоксидант, стимулира храносмилането и подобрява перисталтиката на червата. Освен това, успокоява лигавицата на стомаха и балансира секрецията на стомашни сокове. Този изключително ароматен и полезен корен разширява кръвоносните съдове, предпазва от мозъчни удари и сърдечни атаки. Народната азиатска медицина използва подправката за лечение на някои видове рак. Резултатите от изследване, проведено в Университета в Мичиган, сочат, че джинджифилът унищожава злокачествените клетки при рак на простатата или на яйчниците. А при пържене той неутрализира свободните радикали, които се образуват в мазнината при висока температура.

Подобряват храносмилането

В джинджифила и лимона се съдържат ензими, които значително подобряват храносмилането. Те имат способността да намаляват производството на стомашни киселини за сметка на повишената секреция на стомашни ензими.

Намаляват холестерола

Джинджифилът и лимонът помагат за намаляването на холестерола.
Холестеролът е един от главните виновници за сърдечносъдови заболявания. Сокът от джинджифил и лимон обаче има свойството да почиства съдовете от плаки и токсини като едновременно с това намалява холестерола.

Помага да се справите с гаденето по време на пътуване

Проучвания сочат, че джинджифилът е чудесно средство за справяне с гаденето по време на пътуване. Това се дължи специално на лютите му съставки (джинджероли и шогаоли), които стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата.

Джинджифилът допринася за  облекчение при болки в ставите

Той съдържа много анти-възпалителни съединения, наречени гингероли. Поради тази причина много хора, страдащи от ставни заболявания, изпитват облекчение след консумирането му.

Подпомагат отслабването

Редовната консумация на джинджифил и лимон засилват метаболизма на организма, изчистват шлаките и подпомагат горенето на мазнини.