poleznobg.net
здраве

Размразената вода подмладява

Според учените има връзка между дълголетието и водата която пием. Изследванията им са показали, че в обикновената вода има повече деутерий-изотоп на водорода, познат още под името тежък водород. Молекулите на такава вода трудно минават през клетъчните мембрани и затова се смята, че тя предизвиква физиологични и цитологични изменения на клетката.

Установено е ,че планинските и размразените води съдържат в по-малко количество тежък водород. Замразената вода има кристална структура и в процеса на размразяване се разрушават само 15%  от  водородните връзки и затова в ледената вода има ледени микрокристали. Учените обясняват, че това подобрява пропускливостта на клетъчните мембрани.

Консумацията предимно на размразена вода е една от причините в планинските райони да живеят най-много дълголетници.

Шведски учени съобщават за успешно излекуване на диабет благодарение на тази вода. А при проведени опити с прасета и плъхове е установено, че при употреба на размразена или наричана още „лека“  вода потомството им е по-многобройно и по-едро, а птиците които я пият снасят два пъти повече яйца. Учените са описали случаи за забавяне на метастази под влиянието на размразената вода, поради свойството и да изчиства организма от тежки метали.

Как да си приготвим размразена вода

Най-лесно чиста размразена вода можем да си приготвим и сами с помощта на фризера. За целта поставяме чешмяната вода във фризера за 4-5 часа или ако температурите навън са минусови на балкона.  Незамръзналата вода изливаме в друг съд и за да се освободим от тежката вода изхвърляме образувалия се лед. След това слагаме отново във фризера отделената вода, докато замръзне около три четвърти от обема и. Тогава изхвърляме незамръзналата вода, в която се съдържат примеси. И вече при разтопяването на останалия лед получаваме чиста размразена вода.