poleznobg.net
здраве

Народни рецепти при шипове

Шиповете са заболяване на опорно-двигателния апарат и причиняват силни и нетърпими болки на много хора. Според традиционната медицина единственото решение е хирургическа намеса, която може да облекчи състоянието на пациента. Начинът на живот, неправилното хранене, чести простудни заболявания, травми, нарушаване на обмяната на веществата са няколко от факторите, причиняващи това заболяване. Затова все повече и повече хора се оплакват от шипове и пада възрастовата граница на засегнатите от тази болест.

В народната медицина има немалко рецепти носещи значително облекчаване на това болезнено състояние, а според някои са им помогнали за излекуването.

шипове на врата

  • Една счукана глава чесън се разстила върху памучен плат и се поръсва със сяра. Връзва се на петата (стъпалата ни са като карта на цялото ни тяло-на тях се намират точки, отговарящи на точно определени органи и системи в организма ), след което се обува вълнен чорап. Компреса се държи не повече от час. След махането му, петата се намазва със свинска мас. Лечението продължава една седмица, като всеки ден се редуват петите.
  • 250 гр морска сол се затопля на фурната и още топла се разбърква с един жълтък. Сместа се налага върху петата на единия крак. На следващия ден процедурата се повтаря, но на другия крак. Това се повтаря четири дена. Прави се седмица почивка и след това процедурите се повтарят. Лечението продължава до пълното отшумяване на болките.

шипове на коленете

  • Коленете се намазват обилно с пчелен мед и се поръсват със счукана морска сол. Покриват се с вълнено парче плат и след това със стреч(найлоново) фолио. Компреса се прави всяка вечер.
  • Пет супени лъжици счукана морска сол се разбъркват с две супени лъжици свинска мас, 4 супени лъжици пчелен мед и три лъжици домашен сапун. Коляното се намазва обилно с мехлема и превръзката се държи два, най-много три дена. След три дена почивка лечението се повтаря.
  • Върху обилно намазана със свинска мас пета се поставя лапа от две счукани глави чесън, две супени лъжици морска сол и една чаена чаша свинска мас. Компреса престоява четири-пет часа, ако се почувства парене може да се свали по-рано. Лечението е с продължителност не повече от седмица.