poleznobg.net
здраве

По-здрави, по-слаби, по-енергични

Направете първата крачка. Не е нужно да виждате цялата стълба, просто повярвайте, че я има и направете първата крачка, за да се качите.

 Една от най-основните стъпки към вашето ново здраве и фигура е почистването на хладилника и килера от всичко, което би могло да ви изкуши. Заредете със свежи плодове и зебенчуци, пълнозърнести храни,, сурови ядки и семена. Забравете колбасите. Купете месо, риба, яйца Не забравяйте, че без здравословна храна не можете да имате здраво тяло. Отделете време, почистете кухнята и я напълнете със здравословни  продукти!

Подгответе дома си

  • Спете поне 7 часа на ден.

Установено е, че недостатъчният сън води до понижаване на защитните сили на организма,  ставаме податливи на вируси. Липсата на достатъчно  сън ни прави податливи на депресия. Пълноценният сън е важен за физическото и психическото ни здраве.

  • Животинските мазнини са полезни

 Установено е, че нашият организъм се нуждае от всички видове мазнини, както растителни, така и животински. Тук говорим за естествени мазнини, не за хидрогенирани. Преработените мазнини имат структура, която е чужда на нашите клетки и организмът ни не може да ги усвои. По този начин в клетките ни не постъпват така важните за тях мазнини, необходими за обновяването им. Постепенно токсините от непреработените хидрогенирани мазнини се натрупват и превземат клетката, като накрая тя умира. Друга една от важните роли на  мазнините  е да стимулират производството на жлъчен сок. Секрецията на жлъчка е естественият механизъм на черния дроб за очистване от токсините. Това означава, че мазнините са жизненоважни за детоксикацията  на целия организъм.

  • Движете се!

Редовните тренировки 2-3 пъти седмично във фитнес зала са несъмнено полезни, но ако мислете, че не са за вас, направете друго – движете се. Това е толкова лесно и достъпно за всеки. Задайте си за цел всеки ден да ходите поне 40-45мин. Слизайте от автобуса 1-2 спирки предварително, забравете асансьора. Резултатът от тези минимални усилия от вас всеки ден ще дойде бързо.

  • Организирайте живота си

 Стресът и хормоналните проблеми са резултат от натовареният дневен график. Има няколко начина да организирате живота си за кратко време, дори и в движение. Има безплатни приложения, които помагат да организирате деня си и да се чувствате по-малко натоварени. А ако не искате да ползвате приложения – пишете. Доказано е, че писането на ръка помага избистрянето на мисълта. Изберете, кой начин е най-подходящ за вас и го използвайте. Важен е крайният резултат –  чувството на паника породено от неизпълнението, забравянето на задачите, ще изчезне. Ще станете по-организирани. Ще бъдете по-малко стресирани и по-щастливи, а животът ви по-организиран.

  • Намалете  от захарта!

Това е постижимо, щом трябва да намалим, а не да се откажем от захарта. Поставете си за цел да намалите захарта в ежедневието си, като започнете от лъжичката захар в сутрешното кафе. Ако не можете до го пиете без захар, пробвайте с естествени подсладители, като стевия например. Шоколада е прекрасен, доказано е ,че в умерени количества е полезен. Не се отказвайте от него, но ако изберете черен, ползите за здравето ви ще са много по-големи. Не забравяйте, че говорим само за парче шоколад!

  • Наслаждавайте се на живота!

 Да бъдем здрави означава, да сме здрави физически и психически. Затова -наслаждавайте са на живота,  спрете да се вторачвате в това какво нямате, забележете красотата около вас. Обичайте се! Радвайте се на всеки миг, бъдете щастливи. Обграждайте се с позитивно мислещи хора.

„Светът е пълен с хубави неща и благоденствие. Избери да отвориш сетивата си за тях и да ги пуснеш в живота си“

Луиз Хей

„Забави темпото и се наслаждавай на живота. В противен случай, не само че пропускаш да видиш пейзажа около теб, препускайки така бясно, но забравяш накъде си тръгнал и защо.“

Еди Кантор

„Отстъпи една крачка назад и виж кое е наистина важното. Това ще ти помогне да живееш пълноценно.“

Тери Гар

Ако приложите тези лесни стъпки във вашето ежедневие, резултата няма да закъснее. Ще бъдете по-здрави, по-слаби, по-енергични, по-щастливи. Изборът е ваш.